Min story

Ballerina, veterinär eller astronaut? Det här är min historia.

På frågan om vad jag ville bli när jag blev stor svarade jag Miljonär. Det kan ju vara ett märkligt svar från ett barn, men uppvuxen i en familj med tre syskon och en ensamstående mamma som hade tre extrajobb för att få ekonomin att gå ihop så kändes det som en bra idé. Då kunde jag ju hjälpa henne med pengar!

När jag blev äldre så förstod jag att jag inte skulle tjäna ihop de summorna som anställd och som 24-åring öppnade jag min egen frisörsalong. Jag hyrde ut stolar, sålde produkter och hade mina egna kunder. Jag älskade mitt arbete – och tur var väl det, för det krävdes mycket att driva salongen med allt var det innebar. Utöver mina egna kunder och all logistik så behövdes det förhandlas lokalhyror, se till att alla var nöjda och att vara först på plats och lämna sist på kvällen.

Efter 8 år kändes det mest slitsamt. Jag hade knappt tid över att umgås med familj och vänner, jag började utveckla allergier mot kemikalier jag använde i yrket, några frisörer lämnade salongen och öppnade eget och tog med sina kunder samt att lokalhyran chockhöjdes efter renoveringar i fastigheten. När skyltfönstret krashades två gånger i rad och blev till en stor ekonomisk belastning insåg att jag behövde ha en plan B och började se mig om efter alternativ.

Jag visste att jag inte ville gå tillbaka till skolbänken och jag hade faktiskt ingen aning om vad jag skulle göra.

En dag satt en utav mina stamkunder i frisörstolen och berättade om ett affärskoncept hon skulle börja arbeta med. Hon lät så entusiastisk och övertygad att jag i princip bjöd in mig själv på en presentation. Jag gick dit och lyssnade noga. Sedan läste, granskade och vände och vred jag på affärsplanen hela natten och bestämde mig morgonen efter på att jag skulle satsa. Detta var möjligheten jag väntat på!

Jag har idag byggt upp en verksamhet som ger mig allt jag önskar i form av inkomst, livsstil och framtida ekonomisk trygghet – och mer därtill.

Det som lockade mig vad friheten i sättet att arbeta på och att det finns ett färdigt koncept som man sätter sin personliga prägel på. Idag, till skillnad mot när jag startade har vi fler möjligheter att arbeta på tack vare internet och sociala medier, och det är enklare än någonsin att starta sin egen verksamhet.

Investeringen är låg och möjligheterna stora. Oavsett om du drömmer om att lansera din egna hudvårdsserie, hälsolinje, butikskedja eller extra inkomst vid sidan om.

Låter det intressant? Kontakta mig så berättar jag mer!

Jeanette Magnusson

Läs mer om vad jag gjort, och hur jag gjort det.
Eller hör av dig direkt, och låt oss prata om hur du också kan leva din dröm.

Inspired by Jeanette

Jag brinner för att få andra att våga följa sin passion. Det är en utmaning och det kräver ett mod – men det är verkligen värt det!

Läs mer

Välgörenhet

Jag stödjer tre olika välgörenhetsorganisationer som främst arbetar med barns utveckling och utbildning.

Läs mer

Jobba med mig

Vill du veta mer om hur du kan skapa en extra inkomst eller en ny karriär?

Läs mer